Pečena šunka

Za ovo jelo je potrebno samo malo vremena, inače je jako jednostavno za pripremu.

Sastojci (za 12 osoba):

3 kg šunke u komadu
po šoljicu žutog šećera i senfa

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Zarežite šunku dijagonalnim linijama, do dubine od jednog centimetra. Stavite je u lim za pečenje i pecite oko pola sata.

2. Pomešajte žuti šećer i senf i polovinom dobijene smese premažite šunku, pa je vratite nazad u rernu.

3. Pecite još pola sata, pa izvadite i još jednom premažite ostatkom smese. Pecite je još 15-20 minuta.

4. Pre sečenja, ostavite šunku nekih petnaestak minuta da se malo ohladi.

About these ads
Categories: Recepti | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com. The Adventure Journal Theme.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: